Co się właśnie stało
Odłączyłeś LetyShops od swojego konta w sieci społecznościowej lub poprosiłeś tę sieć (na przykład Facebook) o usunięcie Twoich danych. Poniżej wyjaśniamy, co to oznacza i co należy zrobić dalej.
Na koncie LetyShops na razie nic się nie zmieniło. Odłączenie powoduje jedynie cofnięcie udzielonej wcześniej zgody na dostęp — nie wpływa na konto LetyShops ani nie usuwa z niego żadnych danych.
Nadal można zalogować się do LetyShops za pomocą konta w mediach społecznościowych. Przy logowaniu pojawi się jedynie ponowna prośba o udzielenie dostępu — tak samo jak przy pierwszym połączeniu kont.
Aby usunąć z LetyShops dane powiązane z kontem w mediach społecznościowych, wykonaj poniższe kroki. Są one takie same niezależnie od tego, czy do logowania używasz Facebooka, Google czy innej platformy.
Jak usunąć dane z mediów społecznościowych
- Zaloguj się do LetyShops. Możesz użyć konta w mediach społecznościowych (pojawi się ponowna prośba o udzielenie dostępu — to normalne) lub innej metody logowania, z której zwykle korzystasz.
- Jeśli konto w mediach społecznościowych jest jedyną metodą logowania, najpierw ustaw hasło. Przejdź do Ustawienia → Bezpieczeństwo i logowanie na koncie LetyShops i utwórz hasło. Ten krok jest konieczny — jeśli jest to jedyna metoda logowania, LetyShops nie pozwoli odłączyć konta, dopóki nie zostanie ustawiony inny sposób logowania. Jeśli pominiesz ten krok, odłączenie konta nie będzie możliwe.

- Odłącz konto w mediach społecznościowych. W sekcji Ustawienia → Bezpieczeństwo i logowanie znajdź odpowiednie konto i usuń połączenie.

- Gotowe. Połączenie zostanie usunięte natychmiast.
Jakie dane zostaną usunięte, a jakie pozostaną?
Po odłączeniu konta w mediach społecznościowych usuwamy:
- połączenie między kontem LetyShops a kontem w mediach społecznościowych;
- identyfikator profilu w mediach społecznościowych;
- dane profilowe otrzymane z mediów społecznościowych.
Zachowujemy:
- Twoje konto LetyShops
- Twój adres e-mail
- Twoje imię i zdjęcie profilowe
Dane te pozostają, ponieważ należą do konta LetyShops, a nie do konta w mediach społecznościowych — są częścią profilu LetyShops niezależnie od wybranej metody logowania. Imię lub zdjęcie profilowe można w każdej chwili zmienić w sekcji Ustawienia → Ustawienia ogólne.

Chcesz usunąć konto?
Odłączenie konta w mediach społecznościowych powoduje usunięcie danych powiązanych z tym kontem, ale konto LetyShops pozostaje aktywne. Jeśli chcesz całkowicie usunąć konto LetyShops, zapoznaj się z artykułem Jak usunąć konto. Pamiętaj, że usunięcie konta spowoduje również usunięcie zgromadzonego salda cashbacku.
Pytania
Całkowicie usunąłem swoje konto w sieci społecznościowej i nie mogę się już zalogować do LetyShops.
Napisz na support@letyshops.com — pomożemy Ci odzyskać dostęp do konta.
Nie pamiętam, żebym miał konto w LetyShops.
Napisz na support@letyshops.com, podając adres e-mail powiązany z kontem w mediach społecznościowych. Sprawdzimy, czy konto LetyShops istnieje.
Jak długo trwa usunięcie danych?
Odłączenie konta w mediach społecznościowych następuje natychmiast po wykonaniu powyższych kroków. Informacje dotyczące całkowitego usunięcia konta znajdziesz w artykule Jak usunąć konto.